Udsmykning af busskur til “Julemandens hule” – sådan lød den opgave jeg havde sagt ja til.
Slagelse kommune ønskede et stoppested for deres juletog, der kører rundt i Slagelse i december måned. Derudover ønskede de, at julemanden, som også er i byen, fik et sted at være.
Udgangspunktet var et gammelt busskur, designet af møbelarkitekt Poul Cadovius fra 1962, som skulle udsmykkes og være rammen for ”Julemandens hule”.

I samarbejde med Sonja fra Beckmann maling i Slagelse fik jeg valg maling, farver og nuancer, der var med til at understreget den stemning og motiverne, jeg ønskede at udsmykke busskuret med.

Først fik det slidte busskur en gang grundmaling, efter det var blevet sandblæst. Derefter fik jeg optegnede og malet ydersiden af “hulen”. Med udgangspunkt i formen og temaet besluttede jeg at male en iglo. Derefter gennemførte jeg igloen inden i “hulen”. Siddefladen er mørkeblå for at give dybde, og derefter toner farven opad til isstykkerne i igloen.

Inden i “hulen” er der fyldt op med en masse lækre pakker, julemandens sæk og Rudolf med den røde tud. Gaverne er dekoreret med sløjfer, bånd og en masse glimmer.
Afslutningsvis er bunden malet brun, hvorefter der skal strøs flis over.

Den udsmykkede “Julemandens hule” kommer til at stå på Nytorv i Slagelse fra 1. dec. og til lige efter jul. Der er malet med udendørs maling og afslutningsvis får “hulen” en coat, der gør det let at fjerne evt. graffiti.

Har du også et skørt og skævt projekt, du gerne vil have lavet, så skriv gerne til mig. Jeg er (næsten) med på det vildeste. Kontakt mig her.

busskur  Udsmykning  Udsmykning af busskur  Udsmykning