På Landsgrav Friskole, hvor jeg arbejder, har vi fokus på det kreative. Tæt på sommerferien havde vi en hel dag, hvor hele skole arbejdede sammen om forskelligartet kreative projekter.

Dagen havde jeg planlagt sådan at alle blev udfordret på forskelligartet kreative dicipliner, som afslutningsvis blev til skønne og iøjenfaldende farverige kunstværker til glæde for alle på skolen. Fællesskabet og det kreative var i fokus. Det blev en fantasktisk hyggelig og dejlig dag for alle på skolen.

  • Alle fik klippede fjer i smukt tapet. De er efterfølgende blevet til to store vinger, som hænger smukt i skolen nye bygning. Et kunstværk der kan bruges. 
  • Alle børn på skolen skulle tegne og klippe deres hånd + skrive navn i. Det er blevet til en del af skolens logo, som har en “trækrone”. Stammen er en blyant med hånd og hjerte. Disse hænder vil bliver byttet ud med andet et par gange om året. (Sidst har alle lavet et julehjerte med ét juleønske i. Julen 2020). Dette er også et kunstværk i bevægelse og med inddragelsen af alle elever på skolen.
  • De fleste blev kastet ud i fingerstrik, til store glæde for alle. Det er samlet til et skønt farverigt og dynamisk kunstværk, som pryder en af skolens gangarealer.
  • De små lavede fine mælkelågs/underlags snoret til et par fælles “fugleskræmsler”. De pynter udenfor og svajer fint i vinden.
  • Der blev også malet sten, som nu ligger smukt foran vores billedkunstlokale.