PROJEKTER & WORKSHOPS

 

Her kan du få et overblik over alle de forskelligartet opgaver, jeg med glæder afholder, deltager i og planlægger.

 

SFO WORKSHOP

I samarbejde med Kirkeskovskolens SFO har jeg lavet et stort udsmykningsprojekt, til skolens områder. De ønskede tre store billeder til skolens ydervæg mod vejen, og jeg kom så med et forslag til motiv. Det blev til tre store bondegårdsdyr. Ko, ged og gris, sprængfyldt med farver, som er synlige langt fra. Dyrene er der zoomet ind på, så motivet fremstår endnu mere kraftfuldt. Børn, unge og deres forældre hjalp med at male billederne til deres sommerfest. Det er med til at give børnene en ejerfornemmelse for de færdige motiver. Der blev også malet tre mindre billeder med søde monstre, der skal hygge på børnehavens legeplads. Stor succes og skønt resultat.

Firma-workshop

Et team fra Novo-Nordisk tilføjede et par timers tegne-workshop, til en hel teamdag. Det var en spændende måde at se hvordan den enkelte medarbejder håndterede opgaven og tog udfordringen op.

Vores tilgang til nye opgaver og uforudsete udfordringer er vigtige at forstå for bl.a. en teamleder. Disse observationer kan fremadrettet bruges konstruktivt i dagligdagen.

Derudover er det en afslappende og hyggelig måde at være samme på. 

UDSMYKNING AF BUSSKUR

Jeg har skabt et hyggeligt samlingssted for byens handlende såvel som Julemanden, som jævnligt besøger Slagelse midtby i December.

Et projekt der startede som en tanke hos Slagelse kommune og mit eget ønske om at bidrage til julehyggen i byen, blev til et skønt samarbejde.
Udgangspunktet var et gammelt busskur, designet af møbelarkitekt Poul Cadovius fra 1962, som skulle udsmykkes og være rammen for ”Julemandens hule”.

Et fantastisk udsmykningsprojekt, der fortsat er en del af julepyntningen i byen. Intet er for stort, skørt eller umuligt…

H.C. Andersen illustrationer

Jeg har med en håndfuld talentfulde børnetegnere, skabt fine H.C. Andersens illustrationer. Disse var en bestilling fra et dansk/kinesisk firma, som skal bruge disse til div. merchandise. Eks. penalhus, skoletasker og lign.

 

Sommer-billedskole

En super måde at starter sommerferien på, er at bruge to hele dage på sommer-billedskole. Her er plads til og mulighed for at tegne, male og skabe et utal af forskelligartet billeder.

Der bliver hygget, nye venskaber opstår og alle får en masse flotte billleder med hjem.

 

udsmykningsprojekt

Jeg har i samarbejde med kunstner Kit Carlsen arbejdet på et stort udsmykningsprojekt af 700 m2 mur, der løber gennem skolegården på Antvorskov Skole, i Slagelse.

Vi har i samarbejde arbejdet på form, farve, sammenhæng med omgivelserne og den praktiske udførelse af udsmykningen.

Fra en kedelig grå betonmur til farverig, iøjnefaldende og indbydende mur, der løber gennem skolegården. Ud over den visuelle oplevelse har muren også mange muligheder for brug i forhold til bl.a. matematik, billedkunst, boldspil og andre udelege.

Tegne- workshop

på Gimle for børn

Kulturhuset Gimle i Roskilde, afholder et bredt udvalg af arrangementer for børn. Et af arrangementerne var med mig og en masse tegninger. Børn og forældre lærte en masse tegnetips og tricks, der var koncentration og alle fik deres flotte tegninger med hjem. 

Workshop for fysioterapeuter

Jeg har været forbi Fysim i Næstved og lavet en workshop for medarbejderne. Fokus var på det kreative, påvirkning af farver og vores ofte fastlåste tankemønstre. Denne viden kan de med fordel overføre til deres egen hverdag, både privat og arbejdsmæssigt. Derudover var det en hyggelig eftermiddag, hvor de fik mulighed for at opleve hinanden uden for de normale rammer.

Dette er, hvad fysioterapeut og ejer Jakob Hansen skrev på deres FB side: Er du rigtig klog!? Fysium/FysioDanmark Næstved blev i dag udfordret på andre intelligenser end de sædvanlige.Fysium har et motto der hedder “Alle kan løbe”. Anne Dorthe Veise fra “Simple-art”, der underviste os, har et motto, der hedder “Alle kan tegne” Om det holder stik, må du vurdere.

OFFLINE Tegne-workshop

Disse lørdags-tegne-workshops for voksen/barn er en rigtig god måde at bruge lidt offline tid sammen med sit barn. 

Alle får en masse tips og tricks med hjem, nogle hyggelige timer sammen og en velfortjent “pause fra resten af verden”.

(Se kommende workshops under kurser) 

TEGNE-WORKSHOP

10. klasse

 

Jeg har kick-startet et tegneforløb for eleverne på designlinjen på X-class, 10 klasse i Slagelse.

De fik en masse små øvelser med udgangspunkt i de grundlæggende tegneteknikker og fik brugt denne viden på diverse tegninger.

DESIGN AF LOGO

I samarbejde med Landsgrav Friskole har jeg designet deres jubilæumslogo.

Læring, kreativitet og mennesket i centrum.

 

 

 

Børnekunstudstilling

Danmarks billedkunstlærerforening i Slagelse afholder en årlig børnekunstudstilling i byens kunstlokaler i Røde Tårn. 

Borgmesteren åbner denne udstilling, som er velbesøgt af såvel privatpersoner, skoleklasse og børnehaver.

Jeg både bidrager med billeder og andre elementer fra billedkunstundervisningen  og med selve afholdelsen.

 

SLAGELSE BILLEDSKOLE

Som underviser gennem mange år på Slagelse Billedskole lære jeg børn og unge i alderen 7-14 år at tegne.  Jeg  underviser i de grundlæggende tegnetekniske færdigheder for at give eleverne en forståelse af og evnen til at skabe og formgive billeder. Øjet skal trænes i at se og omforme motiver, genstande og situationer til plane billeder. Undervisningen tager altid udgangspunkt i den enkelte elev og det kendskab til tegning, maling og teknikker, som de kommer med hver især. Eleverne får mulighed for at lære en masse gennem ro, fordybe og dygtige lærere.

SKØN SKOLE

I samarbejde med Skøn Skoles koordinator Anne Hopmann og deres gennemførte materiale, arbejdede jeg med min daværende 7.F håndværk-og designlinje på at give klasselokalet en make-over.

I processen er alle elever aktivt deltagende. Alle får forskellige opgaver og skal samarbejde om at når det fælles mål. 

I processen skabes der nye relationer, venskaber, læringen bliver håndgribelig og elevernes trivsel øges markant.

TEGNEKURSUS

Det er aldrig for sent at lære nyt, eller bare blive bedre.   

Jeg har med stor succes et voksen-tegnehold for dem der altid har tegnet med aldrig rigtig lært hvordan, for dem som endelig har tid til at lære nyt, og dem som nyder at gå til noget, være social og  har brug for “en pause fra resten af verden” 

Fokus er på de grundlæggende tegneteknikker og så arbejder vi os igennem forskellige genre, alt efter interesse og lyst.  

 Vi øver os i at se det, vi skal tegne, og efterfølgende tegne det, vi ser. 

Kulturnat & kreativitet

Hvert år afholdes Danmarks 2. største kulturnat i Slagelse også kaldet Sct. Michaels Nat. Et bredt udvalg af byens erhverv, kunstnere, kulturformidlere, frivillige og og uddannelsessteder deltager.

I samarbejde med aftenskolerne og Slagelse Billedskole har jeg afholdt åbent kreativt værksted for børn og familier, med stor succes.

BILLEDEKUNSTENSDAG

Som billedkunstunderviser og lærer har jeg flere gange været arrangør og planlægger af billedkunstensdag for 200 børn på Antvorskov Skole. 

Alle elever brugte en dag på at arbejde med faget og frembringe en masse skønne billeder. Dagen blev afsluttet med en stor billedkunstudstilling, hvor familie og venner var inviteret.